Lasagna de vară cu vinete şi roşii
PrinteazaO reteta de lasagna de vara cu vinete si rosii din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, vinete, rosii, ceapa, parmezan, busuioc, ulei de masline extravirgin, branza de capra, unt, sare si piper.
- 300 g faină albă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 3 ouă
- sare
pentru umplutură:
- 2 vinete mari
- 8 roşii coapte
- 2 cepe de apă albe
- 4 linguri parmezan ras
- 1 legătură busuioc
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 g brânză proaspătă de capră
- 30 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Din ingredientele indicate, frământă un aluat neted şi omogen. Acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească circa 30 de minute. Intr-o tigaie, căleşte ceapa tăiată rondele subţiri în 2 linguri de ulei de măsline, adaugă puţină apă şi înăbuş-o până când se înmoaie, fară să se rumenească. Pune-i un praf de sare şi las-o deoparte.
Taie vinetele în felii de 1/2 cm grosime pe lungime şi prăjeşte-le într-o tigaie cu 2 linguri de ulei în care ai presărat puţină sare şi piper. Taie roşiile în felii groase şi frige-le pe grătar. Intinde aluatul în foaie subţire şi taie-l în dreptunghiuri. Fierbe-le 3 minute în apă clocotită cu sare, scurge-Ie şi răceşte-le în apă rece.
Unge cu ulei o formă ceramică termorezistentă, aşază pe fundul ei un strat de paste şi acoperă cu vinete, busuioc şi parmezan; continuă cu ceapă, roşii , feliuţe de brânză şi acoperă totul cu un strat de paste.
Toarnă deasupra unt topit şi presară parmezanul rămas. Pune preparatul în cuptorul încălzit la 200° C 15 minute. Scoate din cuptor, lasă-1 să se răcorească puţin, apoi serveşte.
Lasagna de vară cu vinete şi roşii
Poftă bună!