Lasagna de vita
PrinteazaLasagna de vita din: foi, carne de vita, ulei, unt, ceapa, telina, morcov, ceapa, nucsoara, vin, rosii, cascaval, oregano, unt, faina, lapte, sare, piper.
- 200 g foi de lasagna
- 500 g carne de vită, tocată
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 3 linguri cu unt
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 vârf de linguriţă de nucşoară
- 100 ml vin alb sec
- 200 g roşii în sos
- 200 g caşcaval
- oregano
- piper
- sare
Pentru sosul bechamel:
- 4 linguri cu unt
- 3 linguri cu făină
- 2 căni cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în grăsimea fierbinte până devine translucidă. Adaugă ţelina şi morcovul date pe răzătoarea mare şi căleşte-le până se înmoaie.
Pune carnea peste legumele călite şi amestecă pentru a se rumeni pe toate părţile. Drege gustul cu sare, piper, oregano şi nucşoară şi adaugă vinul şi roşiile pasate cu tot cu sos.
Lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până scade zeama şi carnea este fiartă.
Incălzeşte laptele. Separat, topeşte untul într-o cratiţă şi adaugă făina, amestecând energic cu un tel.
Când aproape s-a îngroşat, toarnă laptele cald, puţin câte puţin, la sosul de pe foc după ce capătă o consistenţă medie.
Unge un vas de yena cu ulei şi toarnă un polonic cu sos Bechamel. Aşază o foaie de lasagna, pune un strat de sos de carne, încă un polonic cu sos alb, rade caşcaval, apoi încă o foaie de lasagna.
Repetă succesiunea straturilor până când termini (neapărat) cu o foaie de lasagna, peste care pui puţin sos alb şi mult caşcaval.
Dă totul la cuptor, la foc iute, cam 35 de minute. Serveşte după 15 minute, când s-a răcorit.
Lasagna de vita
Pofta buna!