Lasagna delicioasa de legume

Printeaza

Lasagna delicioasa de legume din: foi de lasagna, lapte, faina, unt, ulei de masline, vanata, dovlecel, spanac, boabe de mazare, usturoi, nucsoara, ardei grasi, sare, piper, parmezan.

Ingrediente:Lasagna_delicioasa_de_legume

  • un pachet foi de lasagna
  • un litru lapte
  • o lingura faina
  • o lingura unt
  • o lingura ulei de masline
  • o vanata
  • un dovlecel
  • 250 g spanac tanar
  • o mana boabe mazare proaspata
  • 2 catei de usturi
  • un praf nucsoara
  • 2 ardei grasi de culori diferite
  • sare
  • piper
  • optional, parmezan sau cascaval

 

Mod de preparare:

Vânata, dovlecelul şi ardeii graşi se taie cuburi mai mici, care se călesc în puţin ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper, usturoi si nucoşară. Când s-au înmuiat, se adaugă spanacul şi mazărea şi se amestecă până se înmoaie spanacul.

Separat, se prepară sosul becha- mel, astfel: se pune untul la topit într-o crăticioară, se adaugă făina si se amestecă bine până ce făina se colorează în auriu, apoi se adaugă câte o treime din cantitatea de lapte, amestecând energic cu un tel. înainte să se adauge a treia parte de lapte, se asezonează cu sare, piper, nucşoară.

Intr-o tavă se întinde un strat de foi de lasagna, se pune un strat de legume, se adaugă un strat subţire de bechamel cât să acopere legumele, şi se repetă operaţiunea până se termină compoziţia. Ultimul rând trebuie să fie cu foi de paste, peste care se toarnă ultima parte de bechamel, peste care se rade caşcaval sau parmezan.

Tava se dă la cuptor, la 180C, timp de 30 minute, până când este coaptă foaia de paste.

Lasagna delicioasa de legume

Lasagna_delicioasa_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.