Lasagna cu dovleac, ricotta si salvie

Printeaza

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune într-o tigaie 1 dovleac pentru plăcintă curăţat de coajă şi tocat în bucăţi, împreună cu un pic de ulei de măsline.

Se căleşte 30 de minute, până devine moale şi auriu. Se amestecă 200g de smântână cu 25g de parmezan dat prin râzătoare.

Se freacă într-un bol 250g de ricotta cu o grămăjoară de salvie tocată şi încă 25g de parmezan şi se combină cu dovleacul, sare şi piper.

Se întinde un pic din amestecul de smântână pe fundul unui vas adânc, termorezistent. se aşază 6 foi de lasagna proaspete pe deasupra şi apoi o parte din amestecul de dovleac.

Se continuă la fel până ce se foloseşte tot amestecul de ricotta. La sfârşit se întinde smântână rămasă pe deasupra, apoi se presară cu frunze de salvie întregi. Se coace 25 de minute, până ce bolboroseşte şi devine aurie.

Lasagna cu dovleac, ricotta si salvie

Lasagna cu dovleac, ricotta si salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.