Trucuri care te ajută să gătești mai rapid și mai sănătos. Gătitul rapid și sănătos este o abilitate esențială în zilele noastre aglomerate. Iată câteva trucuri care te pot ajuta: Planificarea meselor: Înainte de a începe săptămâna, stabilește ce vei găti și pregătește o listă de cumpărături. Acest lucru te va ajuta să economisești timp […]
Lasagna de dovlecei
PrinteazaLasagna de dovlecei din: dovlecei, lapte, unt, faina, oua, nucsoara, sare, piper, cascaval si parmezan.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei taiati felii subtiri, pe lung
- 350 ml lapte
- 4 linguri unt
- 2 linguri faina
- 2 oua
- 1 praf nucsoara macinata
- sare
- piper
- 100 g cascaval moale ras
- 80 g parmezan ras
Mod de preparare:
tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort şi se ung marginile cu unt topit.
topeşte şi restul de unt, se adaugă făină şi se căleşti puţin; se stinge cu lapte şi se amestecă sosul Bechamel la foc moale, până ce se îngroaşă.
lasă să se răcorească şi se înglobează pe rând ouăle. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se lasă să se răcească complet. Apoi se înglobează caşcavalul moale ras.
încinge cuptorul la 150 °C. Pe fundul formei se aşază felii de dovlecei şi se presară parmezan.
aplică apoi cu pensula un strat de Bechamel, apoi unul de dovlecei şi aşa mai departe, până ce se epuizează ingredientele.
presară parmezan. Se coace cca 50 minute, până se rumeneşte. poate servi fierbinte sau rece.
Lasagna de dovlecei
Pofta buna!
Trucuri care te ajută să gătești mai rapid și mai sănătos