Lasagna cu fructe de mare si rosii
PrinteazaLasagna cu fructe de mare si rosii din: ceapa rosie, usturoi, grau, masline negre, rosii, midii, scoici, sepie, foi de lasagna, sare de mare, piper, patrunjel, ulei de masline.
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocat marunt
- 55 g grau
- 2 maini de masline negre, cu samburi
- 2 conserve a cate 400 g de rosii
- 400 g midii, curatate
- 400 g scoici, curatate
- 310 g sepie curatata, taiata si feliata
- 12 foi proaspete de lasagna
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 1 mana de patrunjel proaspat, tocat
- ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare, prajiti la foc mic ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, timp de 1 minut, apoi adaugati graul dur, maslinele si rosiile, dupa care fierbeti inabusit timp de 30 de minute.
Adaugati midiile si scoicile si amestecati pana se deschid toate (aruncati-le pe cele care raman inchise).
Apoi adaugati sepia si inabusiti inca 1 minut. Scoateti carnea din cele mai multe scoici, apoi puneti pastele la fiert in apa sarata clocotita si fierbeti al dente.
Asezonati sosul, presarati deasupra patrunjelul si adaugati 5 linguri de ulei de masline.
Cand pastele sunt fierte, amestecati-le cu sosul si serviti imediat.
Lasagna cu fructe de mare si rosii
Pofta buna!