Lasagna cu fructe de mare
PrinteazaO reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, fructe de mare, rosii, vin alb, busuioc, lapte, unt, faina, parmezan, sos de soia si sare.
- 1 pachet foi de lasagna
- 500 g amestec de fructe de mare
- 3 catei de usturoi
- 200 g rosii decojite
- 100 ml vin alb
- busuioc
- 800 ml lapte
- 100 g unt
- 4 linguri cu faina
- 150 g parmezan ras
- 2 linguri cu sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Da fructele de mare prin apa si lasa-le la scurs. Pune la incins jumatate din cantitatea de unt, pune fructele de mare; dupa 5-10 minute, adauga vinul, rosiile pasate, usturoiul, sare si busuiocul maruntit.
Cand sosul a capatat consistenta, ia de pe foc si adauga sosul de soia. Amesteca bine si lasa sa se racoreasca.
Pregateste sosul bechamel: topeste untul ramas, adauga faina, amesteca, pune laptele putin cate putin si amesteca repede cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Lasa sa se ingroasa putin si stinge focul.
Unge o tava cu ulei sau cu un pic de unt, pune un polonic cu sos bechamel. In sos, asaza o foaie de lasagna, peste ea pune sos cu fructe de mare, rpesara putin parmezan, iarasi o foaie de lasagna si tot asa pana termini ingredientele.
Deasupra, pune sos rosu si cateva fructe de mare si rpesara tot parmezanul ramas. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor 30d e minute.
Lasagna cu fructe de mare
Pofta buna!
O portie de Lasagna cu fructe de mare, va rog ffrumos