Lasagna gustoasa de casa cu branza
PrinteazaLasagna gustoasa de casa cu branza din: făină, sare, oua, ulei, apa, ricotta sau urda, parmezan, piper, pâine ciabatta, usturoi, ulei de măsline, ulei de măsline extra-virgin, suc de lămâie, coaja de lămâie, salvie, rucola.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 1 ou
- 3 linguriţe ulei
- apă
Ingrediente pentru umplutură:
- 600 g ricotta sau urdă
- 100 g parmezan ras
- 1 gălbenuş
- sare, piper
Ingrediente pentru crutoane:
- 80 g pâine ciabatta fărâmiţată
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri ulei de măsline extra-virgin
- 2 linguriţe suc de lămâie
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 frunze de salvie
- 1 mână frunze de rucola
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se cerne făina cu sare şi se face cu degetele o gropiţă la mijloc: se aşază înăuntru oul şi uleiul şi se frământă aluatul.
Dacă iese prea vârtos, se mai adaugă puţină apă şi se mai frământă. Tot procesul durează 10-15 min.
Intr-un castron de porţelan se toarnă apă fierbinte şi se lasă să se încălzească pereţii. Apoi se aruncă apa şi vasul se şterge.
Se aşază bila de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se acoperă cu castronul cald; se lasă să se odihnească astfel 30 min.
Se împarte aluatul în 4 porţii, din care se întinde câte o foaie foarte subţire. Se taie bucăţi.
Pentru crutoane, se pisează usturoiul şi se amestecă cu ulei.
Se tăvălesc prin acest amestec bucăţelele de pâine şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se lasă să se rumenească în cuptorul încins la 200 °C (cca 5 min.).
Pentru umplutură, se amestecă ricotta cu parmezan, gălbenuş, sare şi piper.
Se aşază câte o porţie de umplutură pe fiecare bucată de aluat de lasagna şi se rulează.
Se aşază câte 2 rulori pe farfurie şi se presară crutoane. Se bate uleiul de măsline cu suc de lămâie şi 2 frunze de salvie tocate; se toarnă peste lasagna şi se decorează cu frunze de rucola.
Lasagna gustoasa de casa cu branza
Pofta buna!