Lasagna in foi de tortilla
PrinteazaLasagna in foi de tortilla din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chimion, rosii, apa, ardei iuti, foi de tortilla, cascaval.
- 1 linguriţă de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1 linguriţă de chimion, măcinat
- 1 1/2 cană de roşii strivite cu furculiţa
- 1 cană cu apă
- 1 conservă (circa 125 g) de ardei iuţi mărunţiţi şi scurşi de suc
- 1 pachet (circa 250 g) de foi de tortilla
- 1 1/4 cană de caşcaval moale, dat prin râzătoare
Mod de preparare:
Seteaza cuptorul la 200°C. Unge tava de copt cu puţin ulei.
Incalzeste uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Adaugă ceapa şi usturoiul. Căleşte ingredientele, amestecând până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Pune chimionul şi lasă totul pe aragaz încă 1 minut.
Completeaza cu roşiile, apa şi ardeii iuţi. Setează aragazul lq foc mare şi adu compoziţia până în punctul de fierbere. Apoi redu intensitatea focului şi amestecă ocazional până când sosul se îngroaşă, circa 15 minute.
Foloseste o pensulă de bucătărie pentru a unge foile de tortilla cu puţin ulei (pe fiecare parte). Taie-le în fâşii cu o grosime de 2,5 cm. Aşază-le pe o tavă şi coace-le cât să devină crocante, circa 10 minute. Scoate-le din cuptor şi pune-le deoparte. Redu temperatura cuptorului la 170°C.
Asaza jumătate din fâşiile de tortilla într-un vas de ceramică pentru copt. Acoperă stratul cu jumătate din cantitatea de sos şi din cea de brânză. Procedează la fel cu tortilla, sosul şi brânza rămasă (respectând ordinea în care aşezi ingredientele). Lasă compoziţia în cuptor până când se topeşte brânza şi se întrepătrunde cu restul de ingrediente, circa 20 de minute.
Lasagna in foi de tortilla
Pofta buna!