Lasagna de legume cu spanac
PrinteazaLasagna de legume cu spanac din: foi de lasagna, ardei gras, dovlecel, ciuperci, usturoi, ceapa, rosii in bulion, suc de rosii, apa, ulei, sare, piper, supa de legume, unt, faina, lapte, cascaval, spanac.
- 1 pachet foi de lasagna
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 400 g ciuperci
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe
- 400 g rosii in bulion
- 400 g suc de rosii
- 250 ml apa
- ulei
- sare
- piper
- 250 ml supa de legume
- 50 g unt
- 3 linguri faina
- 1 cana lapte cald
- cascaval ras
- 500 g spanac
Mod de preparare:
Speli si cureti legumele. Intr-o tigaie pui ulei si calesti legumele taiate.
Adaugi rosiile in bulion, pasate, sucul de rosii si supa de legume. Lasi sa fiarba pana cand legumele sunt aproape fierte.
Pui sare şi piper după gust. Speli şi opăreşti spanacul 5 minute.
Intre timp, fierbi foile de lasagna în apă cu un vârf de sare, le scurgi şi le laşi deoparte.
Prepari un sos Bechamel din unt, lapte şi făină. Dizolvi făina în lapte.
Separat aşezi pe foc tigaia în care pui untul la topit şi torni compoziţia de făină cu lapte, amestecând continuu până se îngroaşă.
Dai deoparte, în tavă, pui o foaie de lasagna, două linguri de sos Bechamel, o parte de legume şi, deasupra, spanac şi brânză rasă.
Repeţi până la ultima foaie de lasagna, peste care torni sos Bechamel şi caşcaval sau brânză rasă.
Dai la cuptor 20-30 de minute, laşi să se răcorească un pic şi serveşti.
Lasagna de legume cu spanac
Pofta buna!