Lasagna cu măsline
PrinteazaLasagna cu măsline din: foi de lasagna, amestec de carne tocata, bulion, ceapa, masline, vin rosu, sos de rosii, cascaval, unt, faina, lapte, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g foi de lasagna
- 1 kg amestec de carne tocata
- 100 g bulion
- 3 cepe
- 100 g masline
- 1 pahar cu vin rosu
- 500 ml sos de rosii
- 200 g cascaval
- 100 g unt
- 100 g faina
- 500 ml lapte
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti ceapa. Adaugi carnea, sare şi piper. Pui bulionul şi vinul şi laşi să fiarbă o oră.
Separat, pregăteşti un sos. Topeşti untul, adaugi făina, laptele, sare şi piper.
Laşi să fiarbă 10 minute, într-o formă unsă cu unt, pui pe rând: sos de roşii, foi de lasagna fierte în apă cu sare şi scurse, amestecul de carne şi sosul. Repeţi operaţiunea de 3 ori.
Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii. Presari deasupra caşcaval ras şi laşi la cuptor circa 40 de minute.
Arunci în vas şi câteva măsline.
Lasagna cu măsline
Pofta buna!
Imi place lasagna asta