Lasagna cu mozzarella si legume
PrinteazaO reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper.
- 400 g mozzarella
- 500 g morcovi
- 4 rosii
- 1 kg spanac
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cu unt
- 500 g foi de lasagna
- muguri de pin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei împreună cu morcovii daţi pe răzătoarea mică. La final, adaugă roşiile zdrobite. După 2-3 minute, opreşte focul şi potriveşte gustul de sare şi piper,
Separat, topeşte untul. Adaugă spanacul opărit şi scurs şi usturoiul zdrobit. Condimentează cu sare şi lasă să se înăbuşe. Intr-un vas termorezistent, aşază un strat de foi de lasagna fierte separat, unul de morcovi şi unul de spanac. Acoperă cu un strat generos de mozzarella şi din nou foi de lasagna.
Repetă operaţia până când termini toate ingredientele, dar ai mare grijă ca ultimul strat să fie de mozzarella. Presară deasupra mugurii de pin şi lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50-55 de minute.
Lasagna cu mozzarella si legume
Pofta buna!