Budincă de ciocolată și vanilie din: lapte, zahar, pudra de cacao, faina, extract de vanilie, sare, oua, unt. Acest desert este potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momente de răsfăț personal. Poate fi servită caldă sau rece, cu o lingură de frișcă sau fructe proaspete deasupra. Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri de zahăr […]
Lasagna cu parmezan si cimbru
PrinteazaLasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei, fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper si foi de lasagna.
Ingrediente:
- 3 morcovi
- 1 fir de praz
- 2 dovlecei
- 1 fenicul
- 250 ml supă
- 50 g unt
- 50 g făină
- 400 ml lapte
- 200 g brânză pentru pizza
- 100 g parmezan ras
- 1 lingură cimbru
- sare,
- piper
- 250 g foi de lasagna
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţele. Fierbeţi-le în supă cca. 3 minute, scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă.
Pentru sosul bechamel, topiţi untul, adăugaţi făina şi amestecaţi bine. Stingeţi-l cu supa şi laptele şi fierbeţi-l cca. 5 minute.
Adăugaţi jumătate din brânză şi toată verdeaţa, apoi condimentaţi-l. Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Aşezaţi pe rând sosul, foile de lasagna şi legumele.
Sosul puneţi-l ultimul, presăraţi restul de brânză şi coaceţi totul cca. 35 de minute. La final, ornaţi eventual cu câteva crenguţe de cimbru.
Lasagna cu parmezan si cimbru
Poftă bună!
Granita de căpșuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, apa. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească zăpadă și gheață pentru a răcori și a îngheța sucuri de fructe sau cafea. Inițial, aceasta era pregătită în mod tradițional cu gheață […]