Lasagna cu parmezan
PrinteazaLasagna cu parmezan din: foi lasagna, ulei de masline, carne de vita, ceapa rosie, galbenus, sare, cimbru, busuioc, piper, suc de rosii, pasta de masline, usturoi, parmezan si unt.
- un pachet foi lasagna
- 3-4 lingurite ulei de masline
- 600 g carne de vita tocata
- 2 cepe rosii
- un galbenus
- sare
- cimbru verde si uscat
- busuioc verde si uscat
- piper negru macinat
pentru sos:
- 300 ml suc de rosii
- 1-2 linguri pasta de masline
- usturoi marinat
- 100 g parmezan
- 50 g unt
Mod de preparare:
Foile de lasagna se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei. Se curata ceapa rosie, se toaca marunt, se caleste in uleiul de masline 2-3 minute si se adauga carnea de vita tocata.
Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc si se caleste bine.
După aceea, se lasă să se răcorească şi se adaugă gălbenuşul, apoi se amestecă bine.
Se unge tava cu unt şi cu ulei şi se aranjează primul strat de foi. Se pune carnea, apoi foile şi tot aşa până se acoperă cu ultimul rând de foi.
Intre timp, se prepară sosul din pasta de măsline şi sucul de roşii, se condimentează cu sare, piper cimbru, busuioc şi usturoi marinat.
Se bagă la cuptor şi, după ce s-a rumenit, se serveşte cu parmezan si frunze de busuioc verde.
Lasagna cu parmezan
Pofta buna!
mancarea mea preferata, dupa cartofi prajiti 🙂
Am facut si a iesit chiar buna!