Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel din: foi de lasagna, carne tocata de vita, ceapa, rosii in bulion, vin rosu, lapte, faina, unt, mozzarella, paremzan, sare, piper, busuioc. Descoperă secretul celei mai bune lasagna! Rețeta noastră pas cu pas îți oferă gustul autentic italian cu sos Bolognese bogat și bechamel […]
Lasagna cu pui, ciuperci si telemea
PrinteazaLasaqna cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline, cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna, smantana, branza de vaca, sare, piper si unt.
- 3 bucati piept de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cuisoare pudra
- 4 crengute de cimbru
- 1 litru de supa de pui rece
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 9 foi de lasagna
- 240 g smantana
- 80 g branza rasa de vaca
- sare si piper macinat
- unt
Mod de preparare:
Se incinge o lingura si jumatate de ulei de masline intr-o cratita si se caleste pieptul de pui cate 1 minute pe fiecare parte, cat sa se coloreze suprafata.
Se presara cuisoarele pudra, se adauga 2 crengute de cimbru, se varsa supa de pui cat sa acopere totul si se lasa la fiert.
Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, acoperit circa 1 ora si jumatate.
Se scoate puiul şi se taie fâşii subţiri. Se curăţă ciupercile, se taie codiţa, iar pălăriile tăiate în 2 sau în 4 se călesc în ulei, cu ceapa tocată.
Se fierb foile de lasagna într-o oală mare cu apă sărată, al dente, apoi se lasă să se scurgă. Se preîncălzeşte cuptorul la 180° C.
Se unge o tavă cu unt şi se întind 3 foi de lasagna, jumătate din pui şi jumătate de ciuperci.
Se dă cu sare şi piper, se presară cimbru şi si se acopera cu 1/2 din smantana. Se repeta operatia.
Se presara deasupra branza si se da la cuptor 20 de minute.
Lasagna cu pui, ciuperci si telemea
Pofta buna!
poate iti place si:
Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel
Pofta buna!
ador lasagna 🙂