Lasagna cu pui si sunca
PrinteazaLasagna cu pui si sunca din: piept de pui, ceapa, foi de dafin, vin, unt, faina, lapte, sunca, spanac, lasagna, mozzarella, parmezan.
- 6 bucăţi de piept de pui, fără os şi pieie (aproximativ 700g)
- 1/2 de ceapă, feliată
- 2 foi de dafin
- 200 ml de vin dulce
- 100 g de unt
- l00 g de făină
- 500 ml de lapte parţial degresat
- 140 g de şuncă afumată feliată, tăiată în fâşii
- 200 g de spanac tânăr
- 225 g foi de lasagna uscate (aproximativ 20 de foi)
- 200 g de mozzarella, rasă
- 25 g de parmezan, ras fin
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui într-o cratiţă de mărime medie împreună cu ceapa, foile de dafin şi vinul.
Toarnă suficientă apă cât să le acopere, circa 200 ml.
Acoperă şi dă în clocot la foc mic. Inăbuşă-le timp de 15 minute sau până când puiul s-a pătruns puţin.
Transferă puiul pe un tocător şi strecoară lichidul într-o carafă.
Topeşte untul într-o tigaie mare nonaderentă, la flacără medie. Adaugă făina, amestec-o cu o lingură de lemn şi găteşte-o 1 minut.
Treptat, adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând bine de fiecare dată pentru a te asigura că rămâne fin şi cremos.
După ce ai încorporat tot laptele, adaugă şi supa de la pui, amestecă şi mai fierbe sosul 2-3 minute. încinge cuptorul la 200°C.
Taie puiul în cuburi mici şi adaugă-l în sos, apoi amestecă. Adaugă şunca şi spanacul, şi găteşte până când spanacul se înmoaie puţin.
Transferă o treime din compoziţie într-o tavă termorezistentă de 3 litri (aproximativ 26 x 18cm).
Aşază o treime din foile de lasagna, apoi repetă procedeul de două ori, terminând cu un strat de lasagna.
Presară deasupra mozzarella şi parmezanul şi asezonează cu piper negru.
Coace-o 25 de minute sau până când foile de lasagna sunt moi, toppingul este auriu, iar umplutura este fierbinte.
Pofta buna!