Lasagna cu pui
PrinteazaLasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna, mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara.
- 1 kg piept de pui
- 300 ml supa de pui sau de legume
- 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns
- 2 morcovi mici, dati pe razatoare
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 conserve cu pulpa de rosii
- 400 g foi de lasagna
- 200 g mozzarella
pentru sosul alb:
- 100 g de unt
- 100 g de faina
- 1 l de lapte
- 1/2 lingurita de nucsoara macinata
Mod de preparare:
Mărunţeşte pieptul de pui cu ajutorul maşinii de tocat carne (sau într-un robot de bucătărie).
Pune supa pe foc să se încălzească bine. încinge uleiul într-o cratiţă largă, apoi adaugă ceapa şi morcovii şi sotează-i până se înmoaie.
Adaugă carnea tocată de pui şi soteaz-o împreună cu legumei. După ce s-a rumenit uşor, adaugăsupa de pui şi conservele de roşii.
Dă focul mai mic şi lasă să fiarbă 20 de minute. Asezonează după gust.
între timp, pregăteşte sosul alb. încălzeşte bine laptels. Topeşte untul într-o cratiţă pentru sds, apoi adaugă făina şi amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe.
Adaugă treptat laptele şi amestecă încontiniu. După ce ai adăugat tot laptele, lasă să fiarbă pe foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Presară nucşoara şi asezonează după gust.
Pentru a asambla lasagna, unge cu puţin ulei o tavă încăpătoare. Aşază primul strat de foi de ăsagna, apoi adaugă sosul de roşii şi carne. Stropeşte cu 1/4 din cantitatea ce sos alb.
Repetă acest pas până când obţii 4 straturi de paste. încinge cuptorul la 180′ C/gaz 6.
Peste ultimul strat de paste aşază mozzarella ruptă în bucăţi sau feliată.
Dă la cuptor aproximativ 45 de minute, până când brânza se tapeşte şi devine rumenă.
Lasagna cu pui
Pofta buna!
Ce bine arata lasagna asta!