Lasagna ratatouille
PrinteazaLasagna ratatouille din: ardei, dovlecel, vanata, rosii, ceapa, ulei, verdeturi, otet, sare, piper, branza, pesmet.
- câte 1 ardei gras mic roşu, galben, verde
- 1/2 de dovlecel
- 1/2 de vânătă
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei de nuci
- 2 linguri de verdeţuri franţuzeşti tocate mărunt (de ex. cimbru, rozmarin şi maghiran)
- 20 ml oţet de vin roşu
- 200 ml fond de legume
- sare
- piper
- 250 g foi de lasagna
- 200 g brânză cu mucegai albastru
- 50 g fulgi de unt
- 50 g pesmet
- grăsime pentru uns forma
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe, iar ceapa se cojeşte şi se toacă mărunt. După aceea, legumele si ceapa se călesc circa 4 minute în ulei încins.
Se adauqă verdeaţa, oţetul de vin roşu şi fondul şi se lasă compoziţia sa fiarbă inca 5-6 minute. Se asezonează cu sare şi piper.
Se unge cu grăsime o formă termorezistentă joasă. Se incinge cuptorul la 160 grade. Pe fundul formei se aşează un strat de foi de lasagna.
Urmeaza alternativ câte un strat de legume şi unul de foi de lasagna. Ultimul strat trebuie să fie de legume. Peste acesta se fărâmiţează brânza cu mucegai.
La final, se amestecă fulgii de unt cu pesmetul si se distribuie peste lasagna. Preparatul se coace circa 35 de minute pe şina din mijloc a cuptorului, după care se aranjează pe farfurii şi se serveşte.
Lasagna ratatouille
Pofta buna!