Lasagna cu ricotta si spanac din: spanac, rosii, ricotta, ceapa, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper, foi de lasagna. Ingrediente: un pachet foi lasagna proaspete 500 g spanac 2 cutii cuburi de roşii 250 g ricotta o ceapa un căţel usturoi 3 linguri ulei 50 g parmezan 1/2 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: […]
Lasagna cu ricotta si parmezan
PrinteazaLasagna cu ricotta si parmezan din: spanac, rosii, ricotta, ceapa, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper, foi de lasagna.
- un pachet foi lasagna
- 500 g spanac
- 2 cutii cuburi de roşii
- 250 g ricotta
- o ceapa
- un căţel usturoi
- 3 linguri ulei
- 50 g parmezan
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
In două linguri de ulei încins se căleşte usturoiul curăţat, timp de 2 minute.
Se adaugă spanacul şi se lasă 5 minute amestecând.
Se adaugă brânza, se mai lasă 5 minute şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
In restul de ulei se căleşte ceapa curăţată şi tăiată mărunt, se lasă 3 minutftse adaugă roşiile, zahărul şi se mai ţine 5 minute pe foc.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi, după 5 minute, se pune în mixer. Se mixează pentru a obţine un sos fin.
Foile de lasagna se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se toarnă un strat de sos de roşii, se aşază un strat de foi de lasagna bine scurse de apă, apoi un strat de spanac cu brânză.
Se repetă operaţiunea până la terminarea ingredientelor, având grijă ca ultimul strat să fie de foi.
Se presară cu parmezan şi se lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Lasagna cu ricotta si spanac
Lasagna cu creveti si ricotta
Lasagna cu creveti si ricotta din: foi de lasagna, creveti, branza, sos, unt, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi de lasagna 500 g creveţi 250 g brânză ricotta 300 ml sos alb 50 g unt sare piper alb Mod de preparare: Creveţii se sotează 2-3 minute în unt topit. Foile de lasagna se fierb 10 […]
Pofta buna!