Lasagna cu roşii şi carne de pui

Printeaza

Lasagna cu roşii şi carne de pui din: ceapa, morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa, bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii cherry si foi de lasagna.

Ingrediente:

  • 4 cepe franţuzeşti
  • 2 morcovi
  • 500 g file de piept de pui
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml supă
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 praf scorţişoară
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 500 g roşii cherry
  • 400 g foi de lasagna

 

Mod de preparare:

Lasagna cu roşii şi carne de pui: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se toacă ceapa franţuzească şi morcovii. Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat.

Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi morcovii; se adaugă car­nea tocată şi se prăjeşte, ameste­când, până ce devine sfărâmicioa­să.

Se toarnă vinul alb şi se lasă să dea în clocot la foc iute. Se toarnă supa şi se dă în clocot. Se reduce focul şi se înglobează buli­onul; se acoperă şi se lasă să fiar­bă înăbuşit cca 20 min.

Se condi­mentează bine cu sare, piper, puţină nucşoară şi scorţişoară.

Pentru sosul bechamel, se topeşte untul şi se pudrează făină; se căleşte la foc moale, fără să se rumenească. Se toarnă treptat laptele, amestecând; în final, se dă în clocot.

Se lasă să fiarbă 1 minut, apoi se ia de pe plită. Se sărează şi se piperează.

Se spală roşiile, se şterg şi se taie jumătăţi. într-o formă de sufleu unsă se aşază puţin sos bechamel; se aşază apoi straturi alternative de foi de lasagna şi compoziţie de carne; peste fiecare strat de carne se pun câteva roşii cherry.

Se acoperă totul cu sos bechamel, se aşază restul de roşii şi se coace la cuptor 30 min.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.