Lasagna cu roşii şi carne de pui
PrinteazaLasagna cu roşii şi carne de pui din: ceapa, morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa, bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii cherry si foi de lasagna.
Ingrediente:
- 4 cepe franţuzeşti
- 2 morcovi
- 500 g file de piept de pui
- 4 linguri ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- 250 ml supă
- 3 linguri bulion
- sare
- piper
- nucşoară
- 1 praf scorţişoară
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- 500 g roşii cherry
- 400 g foi de lasagna
Mod de preparare:
Lasagna cu roşii şi carne de pui: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se toacă ceapa franţuzească şi morcovii. Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat.
Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi morcovii; se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, până ce devine sfărâmicioasă.
Se toarnă vinul alb şi se lasă să dea în clocot la foc iute. Se toarnă supa şi se dă în clocot. Se reduce focul şi se înglobează bulionul; se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit cca 20 min.
Se condimentează bine cu sare, piper, puţină nucşoară şi scorţişoară.
Pentru sosul bechamel, se topeşte untul şi se pudrează făină; se căleşte la foc moale, fără să se rumenească. Se toarnă treptat laptele, amestecând; în final, se dă în clocot.
Se lasă să fiarbă 1 minut, apoi se ia de pe plită. Se sărează şi se piperează.
Se spală roşiile, se şterg şi se taie jumătăţi. într-o formă de sufleu unsă se aşază puţin sos bechamel; se aşază apoi straturi alternative de foi de lasagna şi compoziţie de carne; peste fiecare strat de carne se pun câteva roşii cherry.
Se acoperă totul cu sos bechamel, se aşază restul de roşii şi se coace la cuptor 30 min.
Pofta buna!