Lasagna cu carne si sos cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos de roşii […]
Lasagna cu scoici si rosii
PrinteazaLasagna cu scoici si rosii din: ceapa rosie, usturoi, grau, masline negre, rosii, midii, scoici, sepie, foi de lasagna, sare de mare, piper, patrunjel, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocat marunt
- 55 g grau
- 2 maini de masline negre, cu samburi
- 2 conserve a cate 400 g de rosii
- 400 g midii, curatate
- 400 g scoici, curatate
- 310 g sepie curatata, taiata si feliata
- 12 foi proaspete de lasagna
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 1 mana de patrunjel proaspat, tocat
- ulei de masline
Mod de preparare:
Prajiti la foc mic ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, timp de 1 minut, apoi adaugati graul, maslinele si rosiile, dupa care fierbeti inabusit timp de 30 de minute.
Adaugati midiile si scoicile si amestecati pana se deschid toate (aruncati-le pe cele care raman inchise).
Adaugati sepia si inabusiti inca 1 minut. Scoateti carnea din cele mai multe scoici, apoi puneti pastele la fiert in apa sarata clocotita si fierbeti al dente.
Asezonati sosul, presarati deasupra patrunjelul si adaugati 5 linguri de ulei de masline.
Cand pastele sunt fierte, amestecati-le cu sosul si serviti.
Pofta buna!
Lasagna de vinete si ciuperci din: foi de lasagna, sos de rosii, vanata, cartof, ciuperci, ardei, busuioc, mozzarella. Ingrediente: 1 conservă cu sos de roşii 1 vânătă mare, tăiată pe lungime în felii subţiri 1 cartof, tăiat în rondele subţiri 200 g ciuperci, tăiate în felii subţiri 1 ardei roşu, tăiat în fâşii 1/2 pachet cu […]
Pofta buna!