Lasagna cu somon si spanac
PrinteazaLasagna cu somon si spanac din: foi de lasagna proaspete (250-300 g), rosii, somon proaspăt şi somon afumat, lămâie (coaja rasă şi zeama stoarsă), ulei de măsline, unt, spanac congelat (preferabil frunze, nu tocat), mgzzarella proaspătă.
- 1 pachet de foi de lasagna proaspete (250-300 g)
- roşii
Pentru umplutură:
- 300 g somon proaspăt şi 200 g somon afumat
- 1 lămâie (coaja rasă şi zeama stoarsă)
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 2 cubuleţe unt
- 400 g spanac congelat (preferabil frunze, nu tocat)
- 250 g mgzzarella proaspătă
Mod de preparare:
Tai somonul cubuleţe (fără piele sau oase), îl sărezi, piperezi şi-l amesteci cu coaja de lămâie şi cu zeamă de lămâie. într-o crăticioară, încingi uleiul de măsline şi un cubuleţ de unt.
După două minute, adaugi spanacul (fie congelat, fie proaspăt, opărit şi scurs bine).
Căleşti spanacul şi adaugi smântână de gătit, apoi potriveşti gustul de sare şi piper.
După ce a dat într-un clocot, stingi focul. Mozzarella o tai în feliuţe subţiri. Treci la partea cu asamblarea.
Cu cel de-al doilea cubuleţ de unt ungi bine tava.
Acoperi fundul tăvii cu foi de lasagna (circa un sfert din foi), adaugi o treime din: somon, sosul de spanac cu smântână şi le distribui uniform, adăugând şi câteva feliuţe de mozzarella (cam un sfert din toate) şi acoperi cu un nou strat de foi de lasagna.
Continui tot aşa, până la ultimul strat de foi de lasagna. Peste ele pui ultimele feliuţe de mozzarella.
Lasagna cu somon si spanac
Pofta buna!