Lasagna cu sos bechamel
PrinteazaLasagna cu sos bechamel din: ceapa, morcov, telina, unt, sunca, carne tocata, vin rosu, faina, rosii, lapte, foi de lasagna, parmezan, sare, piper, busuioc.
- o ceapă
- un morcov mic
- 1/4 dintr-o ţelină
- 70 g unt
- 100 g şuncă
- 600 g carne tocată (porc şi vită)
- 260 ml vin rosu
- 50 g făină
- 400 g roşii decojite
- 500 ml lapte
- 300 g foi de lasagna
- 150 g parmezan ras
- sare
- piper negru
- puţin busuioc
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi ţelina se taie mârunt şi se prăjesc într-o tigaie, cu trei linguri de unt.
Se adaugă şunca tăiată cubuleţe şi camea tocată, amestecându-se până se prăjesc omogen.
Se toarnă 250 ml de vin roşu şi, când acesta începe să fiarbă, se pun roşiile tăiate cubuleţ, sare, piper şi busuioc.
Se lasă pe foc 20 de minute.
Foile de lasagna se lasă la înmuiat în apă rece, apoi se scurg bine.
Pentru sosul bechamel, se topesc 50 g de unt, se încorporează făina, se adaugă laptele şi se asezonează cu sare, piper şi puţin vin, lăsându-se pe foc până când amestecul se îngroaşă.
Se amestecă des, pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Se unge un vas termorezistent cu unt, apoi se asamblează lasagna: un strat de umplutură, puţin parmezan (ras pe răzătoarea fină), câteva foi de lasagna, acoperit de sos bechamel.
Apoi se repetă ordinea ingredientelor de 3-4 ori, până se termină toate.
La final, se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute.
Lasagna cu sos bechamel
Pofta buna!