Lasagna cu sos pesto si mascarpone
PrinteazaLasagna cu sos pesto si mascarpone din: pesto, mascarpone, spanac, mazare, busuioc, menta, foi de lasagna, lapte, parmezan, seminte de pin, salata verde.
Ingrediente:
- 200g de pesto
- 500g de mascarpone
- 200g de spanac, tocat grosier
- 250g de mazăre congelată
- câte 1 legătură de busuioc şi mentă, frunzele tocate, cu excepţia câtorva frunze de busuioc, păstrate întregi pentru decor
- 12 foi proaspete de lasagna
- puţin lapte
- 85g de parmezan, ras
- 50g seminţe de pin
- salată verde, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Pune pestoul, jumătate din brânza mascarpone şi 250ml de apă intr-o oală.
Incălzeşte-le şi amestecă-le până când obţii un sos fin, care clocoteşte.
Adaugă spanacul şi mazărea şi fierbe totul câteva minute în plus, până când spanacul se înmoaie, iar mazărea devine fragedă.
Adaugă ierburile şi asezonează.
Pune o treime din acest sos într-un vas ceramic cu dimensiunile de aproximativ 18 x 25cm.
Aşază 4 foi de lasagna, apoi repetă cu încă 2 straturi de sos şi foi de lasagna, încheind cu un strat de paste.
Combină brânza mascarpone rămasă cu suficient lapte pentru a obţine un mix cu consistenţa unui sos alb, asezonează-l, apoi toarnă-l peste paste. Presară deasupra parmezanul şi seminţele de pin.
Dă lasagna la cuptor 35-40 de minute, până când,devine aurie la suprafaţă şi clocoteşte pe margini.
Decorează cu frunzele de busuioc întregi şi serveşte cu o salată verde alături.
Lasagna cu sos pesto si mascarpone
Pofta buna!