Lasagna cu spanac si branza tofu

Printeaza

Lasagna cu spanac si branza tofu din: foi de lasagna, spanac, ceapa, usturoi, lapte de soia, margarina, faina, branza tofu, sare, piper.

Ingrediente:

  • 18 foi lasagna (aproximativ 300 g uscate)
  • 800 g spanac (congelat sau oparit)
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 l de lapte de soia
  • 150 g de margarina
  • 4 linguri de faina
  • 300 g de branza tofu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se sotează în margarină ceapa şi usturoiul, tocate;  Se adaugă o lingură de făină, se rumeneşte uşor şi se stinge cu 200 ml de lapte de soia, amestecând continuu;

După ce sosul s-a legat, se adaugă spanacul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă spanacul la foc mic până se leagă;  Separat, se topeşte restul de margarină şi se adaugă restul de făină şi se rumeneşte uşor;

Se stinge cu restul de lapte de soia amestecând continuu; Se adaugă trei sferturi din cantitatea de tofu rasă, sare, piper;

Se opăresc foile de lasagna timp de aprox. 10 min.; Se aşază 1 strat de foi de lasagna pe fundul unei vas termorezistent, se adaugă jumătate din cantitate de spanac, se adaugă o treime din sosul de brânză peste spanac şi se acoperă cu un strat de foi de lasagna. Se repetă operaţiunea;

Se toarnă restul de sos peste ultimul strat de foi de lasagna; Se adaugă brânza rasă şi se introduce în cuptor (180° C) pentru 25-30 de min.

Lasagna cu spanac si branza tofu

Lasagna_cu_spanac_si_branza_tofu

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.