Lasagna cu spanac si branza tofu
PrinteazaLasagna cu spanac si branza tofu din: foi de lasagna, spanac, ceapa, usturoi, lapte de soia, margarina, faina, branza tofu, sare, piper.
Ingrediente:
- 18 foi lasagna (aproximativ 300 g uscate)
- 800 g spanac (congelat sau oparit)
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 l de lapte de soia
- 150 g de margarina
- 4 linguri de faina
- 300 g de branza tofu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se sotează în margarină ceapa şi usturoiul, tocate; Se adaugă o lingură de făină, se rumeneşte uşor şi se stinge cu 200 ml de lapte de soia, amestecând continuu;
După ce sosul s-a legat, se adaugă spanacul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.
Se lasă spanacul la foc mic până se leagă; Separat, se topeşte restul de margarină şi se adaugă restul de făină şi se rumeneşte uşor;
Se stinge cu restul de lapte de soia amestecând continuu; Se adaugă trei sferturi din cantitatea de tofu rasă, sare, piper;
Se opăresc foile de lasagna timp de aprox. 10 min.; Se aşază 1 strat de foi de lasagna pe fundul unei vas termorezistent, se adaugă jumătate din cantitate de spanac, se adaugă o treime din sosul de brânză peste spanac şi se acoperă cu un strat de foi de lasagna. Se repetă operaţiunea;
Se toarnă restul de sos peste ultimul strat de foi de lasagna; Se adaugă brânza rasă şi se introduce în cuptor (180° C) pentru 25-30 de min.
Lasagna cu spanac si branza tofu
Pofta buna!