Lasagna cu spanac, ciuperci si mozzarella
PrinteazaLasagna cu spanac, ciuperci si mozzarella din: smântână vegetală, foi proaspete de lasagna, ulei de măsline extravirgin, usturoi, ciuperci feliate, cimbru, spanac, pasta de rosii, parmezan, mozzarella, unt, faina, lapte, busuioc.
Ingrediente:
- 150ml smântână vegetală
- 12 foi proaspete de lasagna
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi, tocat fin
- 250g de ciuperci feliate
- 1 linguriţă de cimbru
- 400g de spanac
- 2 linguri de pasta de rosii
- 4 linguri de parmezan ras
- 150g de mozzarella
- 50g de unt
- 2 linguri de făină
- 50ml de lapte
- busuioc pentru decor
Mod de preparare:
preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Se încinge uleiul de măslineîntr-o tigaie, se adaugă usturoiul şi se lasă timp de un minut.
Apoi se adaugă ciupercile tăiate, cimbrul, sare şi piper şi se mai lasă timp de 3 minute. Se adaugă spanacul şi se acoperă tigaia cu un capac.
Se lasă pe foc încă 3 minute, după care se adugă pasta de tomâîe, se amestecă compoziţă şi se ia de pe foc. într-o altă tigaie se topeşte untul, se adaugă făina şi se prăjeşte un minut.
Apoi se adaugă laptele şi smântână vegetală Gran Cucina, şi se amestecă bine cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe.
adaugă sare, piper, mozzarella tăiată cubuleţe şi parmezanul, se amestecă şi se ia de pe foc. Se unge o tavă cu unt şi se formează straturi de lasagna din foi Rana, alternate cu straturi de sos cu spanac şi ciuperci, având grijă ca ultimul strat să fie de lasagna.
toarnă sosul cu mozzarella pe deasupra şi se coace lasagna 35 de minute în cuptorul încins. Când este gata, se decorează lasagna cu cimbru şi busuioc, şi se serveşte fierbinte.
Lasagna cu spanac, ciuperci si mozzarella
Pofta buna!