Lasagna cu spanac si dovleac
PrinteazaLasagna cu spanac si dovleac din: dovleac, ulei, ceapa, usturoi, carne tocata, rosii, bulion, chutney picant, sare, piper, spanac, parmezan, maghiran, foi de lasagna.
Ingrediente:
- 500 g dovleac, tăiat în cubuleţe
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- 300 g carne tocată
- 400 g roşii din conservă
- 2 linguri cu bulion şi chutney picant
- sare şi piper negru măcinat
- 250 g spanac fiert şi tăiat mărunt
- 2 linguri cu amidon
- 1/2 l lapte semidegresat
- 6 foi de lasagna
- 2 linguri cu Parmezan ras
- câteva crenguţe de maghiran, opţional
Mod de preparare:
Lasagna cu spanac si dovleac: Peîncălzeşte cuptorul la 200C. Pune dovleacul într-o tavă şi stropeşte-l cu 1 lingură cu ulei. Coace-I timp de 25 de minute, până se înmoaie.
Intre timp, încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie şi căleşte ceapa câteva minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi carnea şi mai prăjeşte câteva minute până când carnea se rumeneşte.
Adaugă roşiile şi chutney. Fierbe totul timp de 40 de minute, la foc mediu. Dacă e nevoie, mai adaugă apă. Asezonează cu sare şi piper.
Pune amidonul într-un vas gradat şi adaugă laptele călduţ, amestecând, până obţii o pastă. Asezonează.
Pisează dovleacul copt şi amestecă-l cu laptele. Toarnă totul într-o cratiţă şi fierbe până când sosul se îngroaşă.
Intr-o tavă pune un strat de carne, unul de dovleac, spanac, foi de lasagna şi tot aşa, până termini cu un strat de lasagna pe care îl acoperi cu sosul de dovleac. Presară parmezan deasupra şi coace lasagna timp de 35 de minute, până când devine aurie deasupra.
Decorează cu maghiran, dacă doreşti
Pofta buna!