Lasagna cu spanac şi sos
PrinteazaLasagna cu spanac şi sos din: spanac, smantana, unt, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, usturoi verde, ardei capia, seminte de chimen, foi de lasagna, sare, piper, sos de iaurt cu porumb.
- 500 g spanac
- 300 ml smantana
- 50 g unt
- 50 ml ulei de masline
- 300 g mozzarella
- o legatura ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- doi ardei capia
- seminte de chimen
- un pachet foi de lasagna
- sare
- piper
- sos de iaurt cu porumb
Mod de preparare:
Spanacul se spală bine, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt.
Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă. Se încing untul cu uleiul de măsline într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc două minute.
Se adaugă ardeii, se călesc încă două minute, apoi se adaugă spanacul. Se căleşte totul zece minute, se adaugă o cană cu apă, o linguriţă cu seminţe de chimen, sare şi piper şi se fierbe totul până scade sosul format.
Foile de lasagna se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun pe un platou umed. Se aşază un rând de foi într-o tavă stropită cu ulei, se pun un strat din legumele prăjite şi felii de mozzarella, un alt strat de lasagna, din nou legume prăjite şi mozzarella şi ultimul strat de foi.
Se stropesc cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Se serveste calda sau rece, simpla sau cu un sos de iaurt cu porumb, sare si piper.
Lasagna cu spanac şi sos
Pofta buna!