Lasagna cu spanac, telemea si marar
PrinteazaLasagna cu spanac, telemea si marar din: foi lasagna, lapte, faina, unt, piper, sare, spanac, usturoi, ceapa, marar, caşcaval, telemea, ulei, unt.
Ingrediente:
- foi lasagna
Pentru sosul Bechamel:
- 300 ml lapte
- 50 g făină
- 50 g unt
- piper
- sare
Pentru umplutură:
- 300 g spanac
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 legătură mărar
- 50 g caşcaval ras
- 50 g telemea
- ulei
- sare
- piper
- unt, pentru uns
Mod de preparare:
Faci mai întâi sosul, topind untul la foc domol, într-o oală mică. Adaugi făina treptat, amestecând cu telul, până obţii o consistenţă cremoasă.
Laşi încă 1 minut, amestecând continuu, ca să nu facă cocoloaşe, apoi torni şi laptele, fierbinte, puţin câte puţin, şi învârţi în continuare.
Pui un praf de sare şi unul de piper şi amested până se leagă. Dai deoparte să se răcească.
Decongelezi spanacul sau îl opăreşti, dacă e proaspăt. îl laşi la scurs într-o sită şi apoi îl mărunţeşti sau îl dai prin blender.
Cureţi şi tai mărunt ceapa şi mărarul. într-0 tigaie, îndngi puţin ulei şi sotezi usturoiul, adaugi şi spanacul şi-l laşi să se înmoaie puţin.
Pui ceapa şi mărarul, adaugi telemeaua sfărâmată, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper. Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Ungi un vas termorezistent cu unt, torni puţin sos Bechamel, puţin spanac, foi de lasagna pe toată suprafaţa, apoi sos, spanac şi iar foi până când termini ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie de foi. Sosul Bechamel rămas îl amesteci cu jumătate din caşcavalul ras şi îl torni peste lasagna.
Dai la cuptor 40 de minute sau până observi că s-a rumenit la suprafaţă. Serveşti cu restul de caşcaval ras deasupra.
Lasagna cu spanac, telemea si marar
Pofta buna!