Lasagna cu spanac
PrinteazaLasagna cu spanac din: foi de lasagna, sare, spanac, samburi de pin, rosii, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, oregano, piper, branza ricotta si parmezan.
Ingrediente:
- 9 foi de lasagna
- sare
- 500 g de spanac proaspăt
- 50 g de sâmburi de pin
- 1 kg de roşii
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de pastă de roşii
- 1 lingură de oregano tocat
- piper
- 400 g de brânză ricotta
- 50 g de parmezan răzuit
Mod de preparare:
Fierbeţi foile de lasagna în apă cu sare, scurgeţi-le şi aşezaţi-le în folie alimentară. Pregătiţi legumele.
Opăriţi spanacul cca. 2 minute în apă cu sare, scurgeţi-l, turnaţi apă rece peste el, stoarceţi-l şi tocaţi-l.
Amestecaţi-l cu sâmburii de pin. Tăiaţi roşiile în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi condimentaţi-le.
Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l şi căliţi-l în ulei. Incorporaţi pasta de roşii. Adăugaţi roşiile şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cca. 2 minute. Condimentaţi totul cu oregano, sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Intr-o formă de sufleu, aşezaţi în straturi foile de lasagna, ricotta, spanacul şi roşiile.
Presăraţi parmezanul şi coaceţi lasagna 20-25 de minute.
Lasagna cu spanac
Poftă bună!