Lasagna cu spanac

Printeaza

Lasagna cu spanac din: foi de lasagna, sare, spanac, samburi de pin, rosii, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, oregano, piper, branza ricotta si parmezan.

Ingrediente:

  • 9 foi de lasagna
  • sare
  • 500 g de spanac proaspăt
  • 50 g de sâmburi de pin
  • 1 kg de roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 1 lingură de oregano tocat
  • piper
  • 400 g de brânză ricotta
  • 50 g de parmezan răzuit

 

Mod de preparare:

Fierbeţi foile de lasagna în apă cu sare, scurgeţi-le şi aşezaţi-le în folie alimentară. Pregătiţi legumele.

Opăriţi spanacul cca. 2 minute în apă cu sare, scurgeţi-l, turnaţi apă rece peste el, stoarceţi-l şi tocaţi-l.

Amestecaţi-l cu sâmburii de pin. Tăiaţi roşiile în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi condimentaţi-le.

Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l şi căliţi-l în ulei. Incorporaţi pasta de roşii. Adăugaţi roşiile şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cca. 2 minute. Condimentaţi totul cu oregano, sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.

Intr-o formă de sufleu, aşezaţi în straturi foile de lasagna, ricotta, spanacul şi roşiile.

Presăraţi parmezanul şi coaceţi lasagna 20-25 de minute.

 

Lasagna cu spanac

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.