Lasagna cu sparanghel si somon
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu sparanghel si somon din: sparanghel alb, sare, rosii, file de somon, ceapa, unt, faina, lapte, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie, arpagic, foi de lasagna si parmezan.
- 1 kg de sparanghel alb
- sare
- 4 roşii
- 500 g de file de somon
- 2 cepe mici
- 3 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 200 ml de lapte
- 200 ml de smântână
- piper
- nucşoară rasă
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă de arpagic tocat
- 9 foi de lasagna
- 75 g de parmezan răzuit
Mod de preparare:
Curăţaţi sparanghelul, fierbeţi-l în apă cu sare cca. 8 minute şi păstraţi această apă. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Tăiaţi somonul fâşii, iar arpagicul, cubuleţe.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Prăjiţi arpagicul în untul încins. Presăraţi făina şi căliţi-o puţin. Turnaţi laptele şi smântână, amestecând continuu, apoi daţi într-un clocot. Turnaţi 300 ml din apa de la sparanghel.
Condimentaţi cu sare, piper, nucşoară, suc de lămâie şi arpagic. Lăsaţi totul să fiarbă câteva minute, amestecând continuu. 3 într-o formă de sufleu, aşezaţi în straturi foile de lasagna, sosul bechamel, sparanghelul, cubuleţele de roşii şi fâşiile de somon. Presăraţi parmezanul şi coaceţi totul 35-40 de minute.
Lasagna cu sparanghel si somon
Pofta buna!