Lasagna cu trei feluri de brânză
PrinteazaO reteta de lasagna cu trei feluri de branza din: carnaciori, carne tocata de vital, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, apa, zahar, busuioc, oregano, sare, piper, patrunjel, lasagna, ricotta, ou, mozzarella si parmezan.
- 400 g carnaciori italienesti
- 300 g carne tocata de vitel
- 100 g ceapa tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 conserva de circa 500 g rosii
- 200 g pasta de tomate
- 100 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita chimen
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 4 linguri patrunjel tocat
- 12 foi de lasagna
- 350 g ricotta
- 1 ou
- 400 g mozzarella feliata
- 150 g parmezan razuit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, căleşti la foc mediu cârnăciorii, împreună cu carnea tocată, ceapa şi usturoiul, până se rumenesc. Adaugi roşiile zdrobite, pasta de tomate şi apa. Asezonezi cu zahăr, busuioc, chimen, oregano, o linguriţă de sare, piper şi 2 linguri de pătrunjel.
Acoperi şi laşi la foc mic aproximativ o oră, amestecând din când în când. Fierbi foile de lasagna în apă cu puţină sare, timp de 8-10 minute. Scurgi foile şi le limpezeşti în apă rece. într-un bol mare, amesteci ricotta cu oul, pătrunjelul rămas şi 1/2 linguriţă sare.
Preîncălzeşti cuptorul la 190 grade Celsius. Pentru asamblare, torni aproximativ 250 de grame din sosul de carne şi îl presari cu o treime din parmezanul ras. Repeţi straturile şi închei cu mozzarella şi parmezan. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor pentru 25 de minute. Scoţi folia şi o mai coci 25 de minute. Serveşti lasagna caldă.
Lasagna cu trei feluri de brânză
Pofta buna!