Lasagna cu trei feluri de brânză

Printeaza

Lasagna cu trei feluri de branza din: carnaciori, carne tocata de vital, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, apa, zahar, busuioc, oregano, sare, piper, patrunjel, lasagna, ricotta, ou, mozzarella si parmezan.

 

Ingrediente:

  • 400 g carnaciori italienesti
  • 300 g carne tocata de vitel
  • 100 g ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 conserva de circa 500 g rosii
  • 200 g pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 12 foi de lasagna
  • 350 g ricotta
  • 1 ou
  • 400 g mozzarella feliata
  • 150 g parmezan razuit

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare, căleşti la foc mediu cârnăciorii, împreună cu carnea tocată, ceapa şi ustu­roiul, până se rumenesc.

Adaugi roşiile zdrobite, pasta de tomate şi apa. Asezonezi cu zahăr, busu­ioc, chimen, oregano, o linguriţă de sare, piper şi 2 linguri de pă­trunjel.

Acoperi şi laşi la foc mic apro­ximativ o oră, amestecând din când în când. Fierbi foile de la­sagna în apă cu puţină sare, timp de 8-10 minute.

Scurgi foile şi le limpezeşti în apă rece. într-un bol mare, amesteci ricotta cu oul, pătrunjelul rămas şi 1/2 linguriţă sare.

Preîncălzeşti cuptorul la 190 gra­de Celsius.

Pentru asamblare, torni aproximativ 250 de grame din sosul de carne şi îl presari cu o treime din parmezanul ras.

Repeţi straturile şi închei cu moz­zarella şi parmezan. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.

Scoţi folia şi o mai coci 25 de mi­nute. Serveşti lasagna caldă.

 

Lasagna cu trei feluri de brânză

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.