Lasagna uşoară
PrinteazaO reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara.
- 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin razatoare
- 9-10 foi de lasagna
- 40 g de parmezan, ras
- frunze de busuioc, pentru decor
pentru sosul de carne:
- 2 cutii sos de rosii
- 1 panar de vin rosu, optional
pentru sosul alb:
- 100 g de unt
- 80 g de faina
- 850 ml de lapte
- putina nucsoara, rasa
Mod de preparare:
Se pun sosul de rosii într-o cratiţă, se adaugă vinul şi se lasă la fiert câteva minute, ca să se evapore vinul. Se asezonează după gust. Se răstoarnă toate ingredientele pentru sosul alb într-o cratiţă, se asezonează şi se fierb, amestecând continuu. Se lasă pe foc cinci minute, amestecând, până când devine omogen şi gros, apoi se dă la o parte.
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază un strat subţire de sos de carne într-un vas termorezistent, se stropeşte cu puţin sos alb şi se presară cu puţină mozzarella. Se acoperă cu un strat de foi de lasagna, apoi se aşază iar câte un strat din cele două sosuri, mozzarella, şi iar aluat.
Se repetă ultimul strat de aluat, apoi se acoperă doar cu sos alb. Se presară parmezan deasupra. Se dă la cuptor 35-40 minute până când se rumeneşte deasupra şi devine crocantă pe margini. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se presară cu frunze de busuioc şi se serveşte tăiată în pătrate.
Lasagna uşoară
Pofta buna!