Lasagna cu varză si bacon
PrinteazaO reteta de lasagna cu varza si bacon din: chifla, varza de china, sare, ceapa, usturoi, crengute de cimbru, amestec de carne tocata, ou, piper si bacon.
- 1 chiflă veche de o zi
- 1 kg varză de China
- sare
- 1 ceapă de mărime medie
- 1 căţel de usturoi
- 4 crenguţe de cimbru
- 500 g amestec de carne tocată
- 1 ou
- piper
- 200 g bacon (kaizer afumat)
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla. Desprindeţi foile verzei de China şi îndepărtaţi-le cotoarele. Opăriţi-le 2 min. în apă cu sare,lăsaţi-le sa se scurgă. Preîncălziţi cuptorul la 170°C. Tocaţi ceapa, usturoiul şi cimbrul.
Stoarceţi pâinea şi amestecaţi-o cu oul, carnea tocată, sarea şi piperul. Tapetaţi o formă de sufleu cu feliile de bacon (opriţi 6 felii). Puneţi în straturi varza şi carnea tocată, terminaţi cu varza.
Aşezaţi feliile de şuncă oprite, acoperiţi lasagna cu folie de aluminiu şi coaceţi-o 75 min.
După 1 oră, îndepărtaţi folia, potriviţi cuptorul la 200°C şi terminaţi de copt.
Lasagna cu varză si bacon
Poftă bună!