Lasagna cu varza si caise uscate
PrinteazaLasagna cu varza si caise uscate din: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie, foi de lasagna si branza gouda.
- 2 linguri fulgi de migdale
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 20 g caise uscate
- 2 linguri unt
- 75- g varza
- 300 ml supa
- sare
- piper
- 350 g smantana
- 150 ml lapte
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 12 foi lasagna
- 100 g branza gouda data prin razatoare
Mod de preparare:
Se prăjesc migdalele într-o tigaie fără adaos de grăsime şi se pun deoparte. Se taie ceapa si usturoiul cubulete.
Se taie caisele felii. Intr-o tigaie se călesc ceapa şi usturoiul în 2 linguri de unt topit, cea 2 minute.
Se adaugă varza şi se căleşte 4 minute. Se toarnă supa şi se dă în fiert. Se înglobează migdalele şi caisele şi se condimentează totul cu sare şi piper.
Se amestecă smântână, laptele şi coaja de lămâie, se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 180 C.
Se unge cu grăsime o formă de sufleu (30 x 20 cm). Se aşază în straturi alternative compoziţia de varză, amestecul cu smântână, foile de lasagna şi jumătate din brânză.
Ultimul rând de foi de lasagna se unge cu smântână şi se presară cu brânză. Se dă totul 30-35 de minute la cuptor.
Lasagna cu varza si caise uscate
Pofta buna!
spectaculoasa combinatia pe care ne-o oferiti!
n-am mai gatit niciodata lasagna cu varza, cu caise uscate nici nu-mi imaginez cum ar fi