Lasagna cu varza si carne
PrinteazaLasagna cu varza si carne din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, varza, cascaval, ceapa, ulei, usturoi, vin, oregano, sare, piper, rosii, unt, lapte, rozmarin, nucsoara.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată (de pui, curcan sau amestec porc cu vită)
- 1 pachet foi lasagna
- 300 ml sos de roşii
- 1 varză călită
- 500 g caşcaval
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- oregano uscat
- sare
- piper
- 2 roşii
- ulei pentru uns
Pentru sosul Bechamel:
- 60 g unt
- 60 g făină
- 500 ml lapte
- rozmarin uscat
- nucşoară rasă
- sare
Mod de preparare:
Toci ceapa şi usturoiul, le căleşti în uleiul încins şi când s-au înmuiat adaugi carnea tocată.
Condimentezi cu sare, piper, oregano uscat, după gust, şi căleşti până când scade zeama lăsată de came.
Adaugi sosul de roşii şi vinul şi laşi să fiarbă încă 2-3 minute, apoi iei de pe foc.
Separat, topeşti untul, adaugi făina, rozmarinul, nucşoară, sare, după gust, amestecând permanent, stingi cu lapte, având grijă să nu se facă cocoloaşe, şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca un sos.
Dai deoparte de pe foc.
Ungi o formă termorezistentă cu ulei, tomi cu polonicul puţin sos Bechamel, apoi aşezi un strat de foi lasagna preparate conform indicaţiilor de pe cutie, unul de carne, unul de varză călită, sos Bechamel, caşcaval ras (păstrezi din el, cam o mână, şi pentru a presăra peste lasagna), apoi reiei ciclul până când termini ingredientele.
Presari peste lasagna caşcavalul păstrat şi aşezi roşiile tăiate rondele. Dai la cuptorul încins, la foc potrivit, circa 45 de minute.
Lasagna cu varza si carne
Pofta buna!