Lasagna cu varza
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu varza din: varza, ceapa, usturoi, paine, carne tocata, mustar, ou, rosii pasate, bacon si smantana.
- 1 varza de circa 1,5 kg
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 felie de paine alba
- 500 g carne tocata
- 1 lingurita mustar
- 1 ou
- 1 cutie de rosii pasate (250 g)
- 10 felii de bacon
- 100 g smantana mai subtire, eventual diluata
Mod de preparare:
Tai varza in 4, desprinzi cam 3/4 din frunzele de pe cotor (ce ramane poti folosi la altceva). Oparesti foile circa 3-5 minute in apa sarata, clocotită, după care le scoţi şi le răceşti brusc în apă rece. Amesteci carnea cu ceapa şi usturoiul, tocate, pâinea înmuiată şi stoarsă, muştarul, oul.
Potriveşti gustul de sare şi piper. Intr-o formă rezistentă la foc şi unsă cu ulei, pui straturi alternative de roşii pasate, varză şi carne, iar ultimul rând trebuie să fie de varză. Aşezi deasupra feliile de bacon, acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor la foc mic, cam 1 oră.
Torni smântână, îndepărtezi folia şi mai laşi în cuptor circa 20 de minute, dând focul mai tare, să se rumenească şunca.
Lasagna cu varza
Pofta buna!