Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperci
PrinteazaLasagna cu vinete, dovlecei si ciuperci din: foi de lasagna, dovlecei, faina, ciuperci, ardei rosu, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc si cas de vaca.
Poate te intereseaza si:
- Lasagna cu vinete, rosii si busuioc
- Lasagna cu vinete şi ton
- Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc
- Lasagna cu vinete
- Lasagna vegetariana cu sos de rosii
Ingrediente:
- 300 g foi pentru lasagna
- 1 vânătă
- 2 dovlecei mici
- 2 linguri făină
- 200 g ciuperci din conservă
- 1 ardei roşu
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 kg roşii
- oregano
- busuioc
- 50 g caş de vacă
- 2 linguri ulei de măsline pentru tavă
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, le curăţaţi de cotoare şi le tăiaţi în felii pe care le treceţi de două ori prin separator, obţinând astfel un suc pe care îl puneţi la fiert împreună cu oregano şi busuioc după gust. Când sosul a mai scăzut, adăugaţi făina dizolvată în 100 ml apă rece şi amestecaţi până se îngroaşă.
Scurgeţi ciupercile din conservă. Curăţaţi legumele rămase şi le tăiaţi în rondele subţiri sau în cubuleţe. Înăbuşiţi în ulei, picurând câte puţină apă, ardeiul, vânăta, usturoiul şi dovleceii. Când s-au înmuiat, le luaţi de pe foc şi le amestecaţi cu sosul de roşii, din care aţi păstrat 3 linguri.
Opăriţi repede foile de lasagna, una câte una şi le scurgeţi. Ungeţi o tavă de 20 x 30 cm şi aşezaţi în straturi câte trei foi de lasagna şi legume cu sos, primul şi ultimul strat fiind de lasagna.
Introduceţi preparatul în cuptor, la foc mijlociu, pentru 20 de minute. Spre sfârşit, ungeţi preparatul cu sosul de roşii rămas şi presăraţi caşul. Daţi tava la cuptor pentru alte 5 minute.
Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lasagna cu legume si ciuperci
- lasagna cu vinete si dovlecei
- lasagna cu dovlecei si vinete
- lazania de post
A fost buna lasagna asta?