Lasagna cu vinete si pesto rosu
PrinteazaLasagna cu vinete si pesto rosu din: vinete, ulei, ceapa, foi de lasagna, mozzarella, sare, piper, sos pesto, busuioc.
- 12 vinete medii, curăţate
- 3 linguri cu ulei de măsline+extra, pentru presărat
- 1 ceapă roşie mare, curăţată şi tăiată în inele
- 4 foi de lasagna, tăiate în jumătate
- 2×125 g pachete de mozzarella, scursă şi feliată în 8
- sare şi piper negru măcinat
- 4 linguri cu sos pesto roşu sau pesto de chili
- câteva frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie gril. Taie vinetele în 12 inele fiecare, unge-le pe ambele părţi cu ulei şi coace-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, până devin maronii. Lasă-le deoparte.
Unge grătarul cu ulei şi coace inelele de ceapă până devin maronii. Intre timp, fierbe lasagna în apă timp de 4 minute. Scurge-le şi lasă-le deoparte.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie pergament o tavă.
Pune 4 foi de lasagna, unge-le cu ulei, apoi pune 2-3 felii de vinete, câteva inele de ceapă, câteva felii de mozzarella, 1/2 lingură cu pesto şi asezonează.
Unge celelalte foi de lasagna cu ulei, aranjează-le deasupra şi repetă straturile cu vinete, ceapă, brânză şi pesto.
Coace 10-15 minute, până când brânza s-a topit şi a devenit maronie. Scoate lasagna pe un platou, stropeşte-o cu ulei şi decorează cu busuioc.
Pofta buna!