Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel
PrinteazaLasagna cu vinete, rosii si dovlecel din: foi de lasagna, ceapa, ardei gras, rosii, vinete, ulei, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de lasagna
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 1 kg roşii
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2-3 linguri ulei
- 200 g caşcaval ras
Pentru sos:
- 100 g făină
- 100 g unt
- 500 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sotezi în ulei vinetele, ardeii şi dovleceii, tăiate felii. Scoţi legumele, torni o jumătate de cană de apă şi fierbi cepele până se înmoaie. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai bucăţi.
După ce a scăzut apa, pui roşiile şi mai laşi să clocotească 4-5 minute. Dai sosul deoparte şi păstrezi din el o jumătate de cană. Amesteci legumele cu sosul de roşii.
Pentru sosul Bechamel, topeşti untul într-o cratiţă şi adaugi făina, în ploaie, amesteci şi tomi laptele. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci până se leagă sosul.
Intr-o tavă pui un polonic de sos Bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de legume, caşcaval ras şi sos Bechamel.
Repeţi până termini ingredientele şi, la final, tomi sosul de roşii păstrat şi presari caşcaval ras. Dai tava la cuptor şi laşi până se rumeneşte caşcavalul.
Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel
Pofta buna!