Lasagna cu vinete şi ton
PrinteazaLasagna cu vinete şi ton din: vinete, foi de lasagna, cascaval, telemea, ton, usturoi, rosii, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper.
- 3 vinete
- foi lasagna
- 120 g cascaval
- 120 g telemea
- 1 cutie ton
- 1 capatana usturoi
- 6 rosii
- 7 linguri ulei de masline
- putin sos de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoi puţin foile de lasagna în apă clocotită, pentru a nu fi prea dure. Apoi le scurgi şi le scoţi pe un şervet curat, să se zvânte. Incingi cuptorul la 220 grade Celsius. Tai vinetele rondele cu o grosime de circa 0,5 cm şi le aşezi în tava mare.
Le ungi cu ulei şi le laşi să se coacă timp de o jumătate de oră. Tai roşiile rondele subţiri, razi caşcavalul şi brânza (separat, nu le amesteci). Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Scurgi tonul. Ungi cu puţin ulei o formă termorezistentă.
Presari caşcaval ras, aşezi deasupra un strat de roşii, peste care pui o foaie de lasagna. Peste foaie aşezi un strat de vinete. Pe fiecare felie de vânătă pui o bucăţică de ton, puţin usturoi şi sos de roşii, sare şi piper.
Repeţi aranjamentul, terminând cu o foaie de lasagna, peste care poţi presăra toată telemeaua rasă. Dai la cuptor pentru circa 30 de minute. Serveşti lasagna după circa 10 minute.
Lasagna cu vinete şi ton
Pofta buna!