Lasagna
PrinteazaO reteta gustosa de lasagna din: carne tocata, lasagna, bulion, ceapa, masline, vin rosu, sos de rosii, cascaval, unt, faina, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g lasagna
- 1 kg carne tocata
- 100 g bulion
- 3 cepe
- 100 g masline
- 1 pahar vin rosu
- 500 ml sos de rosii
- 300 g cascaval
- 100 g unt
- 100 g faina
- 500 ml lapte
- ulei
- sare
- piper
Preparare:
Căleşte ceapa. Adaugă carnea, sare şi piper. Pune bulionul şi vinul, şi lasă să fiarbă o oră. Separat, pregăteşte un sos. Topeşte untul, adaugă făină, laptele, sare şi piper.
Lasă să fiarbă 10 minute.într-o formă unsă cu unt, pune în ordine sos de roşii, foi de lasagna fierte în apă cu sare şi scurse, amestecul de carne, sosul. Această operaţiune o repeţi de 3 ori.
Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii. Presară deasupra caşcaval ras şi lasă la cuptor cam 40 minute. Aruncă în vas şi câteva măsline.
Pofta buna!