Lasagne cu ciuperci
PrinteazaLasagne cu ciuperci din: lapte, supa de pui, unt, faina, sare, piper, parmezan, nucsoara, oua, ulei de masline, usturoi, porcini, cimbru.
Ingrediente:
Pentru sos:
- 4 ceşti de lapte
- o cană de supă de pui
- 5 linguri de unt nesărat
- 5 linguri de făină
- sare
- piper
- o jumătate de cană de parmezan ras
- nucşoară
Pentru foile de lasagne:
- trei căni de făină
- sare
- cinci ouă
Pentru umplutură:
- două linguri de unt nesărat
- o lingură de ulei de măsline extravirgin
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- o cană şi jumătate de bureţi porcini tăiaţi felii
- o jumătate de lingură de frunze de cimbru tocate
- sare
- piper măcinat
Pentru decor:
- parmezan ras
Mod de preparare:
Pentru pregătirea sosului, se pun laptele şi supa într-o cratiţă, la foc potrivit. într-o altă cratiţă, la foc mic, se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă să se rumenească egal două-trei minute.
Se adaugă amestecul de lapte şi supă, puţin câte puţin şi amestecând mereu, să se formeze un sos cremos.
Se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă ca să scadă suficient, adăugând către sfârşit parmezanul ras şi nucşoara.
Din ingredientele indicate pentru foile de lasagna se pregăteşte un aluat care se taie în douăsprezece bucăţi şi se întind din el douăsprezece foi.
După aceea, puneţi foile, cu grijă, într-un vas suficient de larg cu apă fiartă, le lăsaţi un minut pe foc, apoi scurgeţi apa şi adăugaţi alta rece.
Ungeţi cu unt un vas termorezistent pentru cuptor. Scoateţi trei foi de lasagna din apă, aşezaţi-le întâi pe un prosop absorbant, apoi în vasul termorezistent. Ungeţi cu sos alb.
Repetaţi operaţia cu fiecare grup de câte trei foi, deasupra ultimelor punând sos alb. Turnaţi unt topit.
Puneţi apoi ciupercile, cimbrul, usturoiul, uleiul de măsline, sare, piper. Puneţi capacul şi daţi la cuptor 5 minute, cât să îşi lase ciupercile zeama, după care luaţi capacul şi lăsaţi la cuptor până se rumenesc deasupra. Tăiaţi în porţii şi serviţi.
Lasagne cu ciuperci
Pofta buna!