Lasagne cu spanac si rosii
PrinteazaO reteta de lasagne cu spanac si rosii din ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de vita, rosii, sunca, verdeata, spanac, mozzarella, smantana, oua, parmezan, sare, piper, foi de lasagna si pasta de rosii.
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 400 g carne tocată, de vită
- 500 g roşii bucăţi (pachet)
- 50 g şuncă fiartă, cubuleţe
- 1 linguriţă verdeaţă (ierburi italiene)
- 200 g spanac congelat
- 125 g mozzarella
- 300 ml smântână
- 4 ouă
- 75 g parmezan
- sare
- piper
- 12 foi lasagna
- 1 lingură pastă de roşii
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa şi usturoiul cuburi. Căliţi jumătate din cantitate într-o lingură de ulei, apoi prăjiţi şi carnea tocată. Adăugaţi 200 g roşii, şunca şi verdeaţa. Dezgheţaţi spanacul în puţină apă, scurgeţi-l, tocaţi-l şi condimentaţi-l.
Tăiaţi mozzarella rondele. Amestecaţi smântână, ouăle parmezanul, sarea şi piperul. Turnaţi o parte din acest amestec pe fundul unei forme de sufleu. Aşezaţi, în straturi, foile de lazane, amestecul de carne tocată şi spanacul.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Căliţi restul de ceapă şi usturoi în uleiul rămas, adăugaţi roşiile şi pasta de roşii, lăsaţi sosul să fiarbă puţin şi turnaţi-l peste lazane. Aşezaţi deasupra mozzarella şi coaceţi totul 35 de minute.
Poftă bună!