Lasagne cu dovleac prăjit

Printeaza

Lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:

  • paste sau foi de lasagne
  • o linguriţă seminţe de coriandru
  • 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi
  • o linguriţă seminţe de fenicul
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • un dovleac mijlociu, înjumătăţit, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi mari
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o mână bună de ierburi proaspete (frunze de fenicul, pătrunjel şi frunze de salvie)

opţional:

  • zeamă de legume
  • o bucată de unt
  • o mana de parmezan proaspăt ras
  • o bucată de parmezan pentru servit

opţional:

  • un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
  • ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6), apoi preparaţi aluatul de paste şi lăsaţi-l să stea în frigider.

Intr-un mojar sau în robotul de bucătărie, zdrobiţi seminţele de coriandru, ardeii iuţi şi seminţele de fenicul, apoi adăugaţi scorţişoara.

Ungeţi bucăţile de dovleac cu ulei de măsline, presăraţi-le cu sare, piper şi condimentele zdrobite.

Puneţi dovleacul într-o tavă pentru cuptor de mărime potrivită, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi coaceţi-l în cuptorul încins timp de 40 de minute, până când devine moale şi auriu.

Intre timp, puteţi să întindeţi aluatul de paste într-o foaie şi să preparaţi lasagne.

Aşezaţi foile într-o tavă presărată cu făină, presărând de asemenea făină peste fiecare foaie, şi puneţi tava în frigider până când veţi fierbe pastele.

După ce dovleacul e gata, zdrobiţi-l într-un castron mare, cu coajă cu tot (aceasta va fi moale şi dulce).

Trebuie să arate ca o mâncare pentru bebeluşi, aşa că adăugaiţi puţină apă sau zeamă de legume, dacă e nevoie.

Condimentaţi după gust cu sare şi piper. Aduceţi la fierbere apă sărată într-o oală mare.

Fierbeţi foile de lasagne timp de 2-3 minute, apoi încălziţi dovleacul într-o tigaie, cu nişte ulei de măsline.

Inainte (de servire, pur şi simplu aşezaţi jumătate din dovleac în farfuriile încălzite.

Scoateţi foile de paste într-un castron, împreună cu vreo două linguri din apa în care auj fiert, şi adăugaţi untul şi parmezanul, amestecând cu atenţie.

Puneţi în farfurii jumătate din foile de lasagne.

Deasupra aşezaţi restul de dovleac, apoi adăugaaţi restul de paste.

Presăraţi ierburile rămase şi puţin ardei iute tocat (dacă doriţi), stropiţi cu ulei de măsline extravirgin şi serviţi imediat, cu o bucată de parmezzan şi o razătoare alături.

 

Lasagne cu dovleac prăjit

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.