Lasagne
PrinteazaIntr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne.
In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele de brânză; această mâncare se consuma de regulă în timpull Postului Mare.
Intrucât era nevoie de cuptror pentru a le prepara, lasagne se pregăteau doar în bucătăriile celor înstăriţi. De fapt, aproape întotdeauna această reţetă delicioasă, formată din straturi de paste făinoase cu carne, legume sau fructe de mare, a fost considerată mâncarea bogaţilor.
Astăzi, lasagne se fac din paste făinoase, carne tocată, roşii şi un sos Bechamel amestecat cu ouă şi brânză. Dacă sunteţi norocoşi să nu se mănânce toată, a doua zi ea va avea un gust şi mai plăcut.
Lasagne
Pofta buna!