Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci
PrinteazaLazane cu ciuperci, sos de branza si nuci din: ulei de seminte de struguri, ciuperci, smantana, lapte, parmezan, busuioc, nuci, sare si foi de lazane.
- 2 linguri ulei de seminte de struguri, plus pentru stropit cand servesti
- 750 g amestec de ciuperci, taiate sferturi
- 200 ml smantana
- 4 linguri lapte
- 40 g parmezan razuit
- 2 linguri busuioc, rupt
- 40 g nuci, rumenite
- 1/2 lingrita sare cu aroma de fum
- 5 foi de lasane proaspete, taiate in 3
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc incinge jumatate din cantitatea de ulei, adauga jmatate din ciuperci si prajeste 8-10 minute, pana cand se rumenesc si lichidul se evapora. Transfera pe o farfurie si repeta procedeul cu cantitatile ramase.
Pune toate ciuperci in vas si tine pe foc mic. Intr-un vas mic incalzeste smantana, laptele, parmezanul si busuiocul. Toaca nucile marunt si adauga sarea. Intre timp, fierbe lazanele in apa cu sare, cateva bucati deodata 2 minute si apoi scurge de lichid.
Asaza pe farfuria incalzita dinainte o foaie de lasana, o lingura de sos si repeta procedeul, ultimul strat find o foaie de lazana. Presara cu nucile sarate si stropeste cu ulei.
Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lazane