Le Cordon Bleu
PrinteazaLe Cordon Bleu din: piept de pui, oua, faina, paine, sunca, cascaval, sare, piper, ulei.
- 400 g piept de pui (două piepturi)
- 4 ouă
- 1/2 cană făină de grâu
- 1/2 cană făină de porumb
- 4 felii de pâine albă
- 2 felii de şuncă de Praga
- 2 felii de caşcaval
- sare şi piper negru după gust
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare:
Bateţi ouăle cu telul în bol. Combinaţi cele două tipuri de făină separat. Fărâmiţaţi pâinea. Încălziţi uleiul la foc mic.
Crestaţi carnea de pui, deschideţi-o de-a lungul crestăturii pentru a arăta ca un fluture, acoperiţi cu folie alimentară şi bateţi cu ciocanul de lemn. Asezonaţi pieptul de pui cu sare şi piper negru.
Aşezaţi o felie de şuncă şi una de caşcaval pe fiecare piept de pui şi împăturiţi marginile puiului peste umplutură. Rulaţi strâns cu ajutorul foliei şi apăsaţi în aşa fel încât brânza să nu curgă la prăjire.
Daţi rulourile prin făină, scuturaţi excesul, înmuiaţi-le în oul bătut şi apoi în firimiturile de pâine.
Prăjiţi în ulei şi apoi tamponaţi cu un şervet de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Pofta buna!