Le Cordon Bleu

Printeaza

Le Cordon Bleu din: piept de pui, oua, faina, paine, sunca, cascaval, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Le Cordon Bleu

  • 400 g piept de pui (două piepturi)
  • 4 ouă
  • 1/2 cană făină de grâu
  • 1/2 cană făină de porumb
  • 4 felii de pâine albă
  • 2 felii de şuncă de Praga
  • 2 felii de caşcaval
  • sare şi piper negru după gust
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Bateţi ouăle cu telul în bol. Combinaţi cele două tipuri de făină separat. Fărâmiţaţi pâinea. Încălziţi uleiul la foc mic.

Crestaţi carnea de pui, deschideţi-o de-a lungul crestăturii pentru a arăta ca un fluture, acoperiţi cu folie alimentară şi bateţi cu ciocanul de lemn. Asezonaţi pieptul de pui cu sare şi piper negru.

Aşezaţi o felie de şuncă şi una de caşcaval pe fiecare piept de pui şi împăturiţi marginile puiului peste umplutură. Rulaţi strâns cu ajutorul foliei şi apăsaţi în aşa fel încât brânza să nu curgă la prăjire.

Daţi rulourile prin făină, scuturaţi excesul, înmuiaţi-le în oul bătut şi apoi în firimiturile de pâine.

Prăjiţi în ulei şi apoi tamponaţi cu un şervet de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.