Lebar ardelenesc condimentat din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.
Ingrediente:
1 kg ficat de porc
4 rinichi
200 g slănină
1 ceapă maţe de porc
foi de dafin
cuişoare
1 lingură cu seminţe de ienibahar
5-6 boabe de piper
ulei
sare
boia dulce
maghiran
Mod de preparare:
Spală ficatul şi rinichii, tamponează-i cu un şervet curat sau lasă-i să se zvânte. Căleşte ceapa cu slăninuţa.
Taie ficatul şi rinichii în bucăţi şi înăbuşă-i în ulei. Trece-i prin maşina de tocat sau pasează-i într-un blender împreună cuceapa calita.
Amestecă boabele de piper cu sare, boia şi maghiran. Presară peste pasta de ficat.
Umple maţul de porc şi leagă-l la capete. Inţeapă-l din loc în loc şi pune-l la fiert în apă cu sare, foile de dafin, ienibaharul şi cuişoarele, aproximativ 20 de minute, la foc mic.
Lebar de casa din: ficat, ulei, ceapa, oua, slanina, ote, sare, piper. Ingrediente: ulei 2 cepe mari 1 kg ficat de porc 500 g slănină de porc crudă 4 ouă 700 g miez de pâine otet sare si piper Mod de preparare: Se călesc în ulei 2 cepe mari tocate. Se dau prin maşina […]
Lebar traditional din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa. Ingrediente: ficat sare 1 lingură boabe de piper 4 foi de dafin 700 g carne de porc 300 g slănină sare piper foi de dafin 4 cepe ulei Mod de preparare: Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se pun […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.