Lebar ardelenesc
PrinteazaLebar ardelenesc din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.
- 1 kg ficat de porc
- 4 rinichi
- 250 g slănină
- 1 ceapă maţe de porc
- 2 foi de dafin
- 2 cuişoare
- 1 lingură cu seminţe de ienibahar
- 5-6 boabe de piper
- ulei
- sare
- boia dulce
- maghiran
Mod de preparare:
Spală ficatul şi rinichii, tamponează-i cu un şervet curat sau lasă-i să se zvânte. Căleşte ceapa cu slăninuţa. Taie ficatul şi rinichii în bucăţi şi înăbuşă-i în ulei. Trece-i prin maşina de tocat sau pasează-i într-un blender împreună cuceapa calita.
Intr-un mojar, amestecă boabele de piper cu sare, boia şi maghiran. Presară peste pasta de ficat.
Umple mai lejer maţul de porc şi leagă-l la capete. Inţeapă-l din loc în loc şi pune-l la fiert în apă cu sare, foile de dafin, ienibaharul şi cuişoarele, aproximativ 20 de minute, la foc mic.
Pofta buna!