Lebar ardelenesc

Printeaza

Lebar ardelenesc din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.

 

Ingrediente:Lebar ardelenesc

  • 1 kg ficat de porc
  • 4 rinichi
  • 250 g slănină
  • 1 ceapă maţe de porc
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • 1 lingură cu seminţe de ienibahar
  • 5-6 boabe de piper
  • ulei
  • sare
  • boia dulce
  • maghiran

 

Mod de preparare:

Spală ficatul şi rinichii, tamponează-i cu un şervet curat sau lasă-i să se zvânte. Căleşte ceapa cu slăninuţa. Taie ficatul şi rinichii în bucăţi şi înăbuşă-i în ulei. Trece-i prin maşina de tocat sau pasează-i într-un blender împreună cuceapa calita.
Intr-un mojar, ames­tecă boabele de piper cu sare, boia şi maghiran. Presa­ră peste pasta de ficat.
Umple mai lejer maţul de porc şi leagă-l la capete. Inţeapă-l din loc în loc şi pune-l la fiert în apă cu sare, foile de dafin, ienibaharul şi cuişoarele, aproximativ 20 de minute, la foc mic.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.